Van Hanegem baalt: 'Hij wordt buitencategorie en Feyenoord liet hem zomaar gaan'

Van Hanegem baalt: 'Hij wordt buitencategorie en Feyenoord liet hem zomaar gaan'

Gepubliceerd: zondag 9 december 2018 om 14:35zo 09-12-2018 om 14:35

Willem van Hanegem vindt het nog steeds zonde dat Feyenoord Frenkie de Jong door de vingers liet glippen. De Kromme heeft namelijk hoge verwachtingen van de 21-jarige middenvelder van Ajax.

"Een blinde ziet gewoon dat hij een goede speler is", zegt Van Hanegem bij Recht uit Rotterdam. "Het is jammer dat wij niet attent zijn geweest om hem binnen te halen. Dat is het jammerlijke. Hij woont in Arkel, zijn hele familie is voor Feyenoord, maar wij lieten hem zomaar gaan. In de jeugd kon je al zien dat het een goede speler was. En wij lieten hem gewoon naar Willem II gaan", verzucht hij.

"Ik denk dat hij wel buitencategorie wordt", vervolgt het clubicoon van Feyenoord. "Dat zie je aan zijn handelen. Hij weet van te voren al wat hij met de bal moet doen. Ik was bij het Nederlands elftal. Dan zie je hem zonder te roepen bewegingen maken met zijn arm, omdat er iemand in de ruimte moet komen die hij laat vallen. Dat zijn dingen die hij van te voren ziet. Dat is heel belangrijk."

Dat De Jong sommige kenners aan Johan Cruijff doet denken, gaat Van Hanegem desondanks veel te ver. "Die zijn niet goed wijs. Hij is een heel andere speler."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws