De Graafschap-doelman (31) maakt Eredivisie-debuut: Dat ik dit nog mag meemaken

De Graafschap-doelman (31) maakt Eredivisie-debuut: "Dat ik dit nog mag meemaken"

Gepubliceerd: maandag 10 december 2018 om 08:58ma 10-12-2018 om 08:58

Agil Etemadi loopt al ruim tien jaar rond op de Nederlandse velden, maar mocht zaterdagavond eindelijk zijn Eredivisie-debuut maken. De Graafschap-doelman Hidde Jurjus bleek niet in staat om aan de tweede helft tegen ADO Den Haag te beginnen, waardoor de 31-jarige Iraniër opeens aan de bak moest.

Etemadi moest al na een halve minuut een open kans van Elson Hooi onschadelijk maken, maar hield zijn doel schoon. "Voor de wedstrijd zei Hidde al dat hij wat last had van zijn rug, maar ik dacht dat hij een grap maakte", vertelde hij na afloop aan De Gelderlander. "In de rust bleek Hidde niet verder te kunnen en moest ik me klaarmaken. Aan alle reacties en schouderklopjes merkte ik dat iedereen mij deze kans gunde."

De in Teheran geboren sluitpost heeft een wonderlijke carrière achter de rug: Etemadi debuteerde in 2009 voor FC Emmen en wisselde dienstverbanden namens SC Veendam, FC Groningen en Almere City af met uitstapjes naar Tractor Sazi en Sanat Naft in zijn geboorteland. "Ik heb ooit in de Champions League van Azië gespeeld, maar dit is ook een droom die uitkomt", vertelt hij over zijn late Eredivisie-debuut. "Dat ik dit nog mag meemaken, vind ik heel bijzonder."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws