Frenkie de Jong: 'Een grootheid, benieuwd hoe het is als je echt tegen hem speelt'

Frenkie de Jong: 'Een grootheid, benieuwd hoe het is als je echt tegen hem speelt'

11-12-2018 07:08
39

Arjen Robben lijkt het duel van Bayern München met Ajax in de Johan Cruijff Arena aan zich voorbij te moeten laten gaan. Behalve hijzelf, baalt ook Frenkie de Jong daarvan.

De 21-jarige middenvelder vindt het leuk om een keer tegen Robben te spelen. "Het zou voor het eerst zijn. Arjen Robben is toch een grootheid in het Nederlandse voetbal en ik ben benieuwd hoe hij is als je echt tegen hem speelt", zegt De Jong, die in het heenduel in München ontbrak wegens een blessure, in De Telegraaf. "Zijn acties en snelheid, het lijk me mooi om dat van dichtbij te ervaren."

Robben uitte al serieuze twijfels over zijn inzetbaarheid in het laatste groepsduel in de Champions League. "Omdat het niet goed gaat. Ik ben niet fit. Misschien dat het wonderbaarlijk snel beter gaat, maar dat verwacht ik niet", liet hij weten aan de NOS. De 34-jarige aanvaller liep de kwetsuur op in het duel met Benfica, al nam hij nog wel twee magistrale doelpunten voor zijn rekening.

De Jong geeft de hoop desondanks niet op. "Als Arjen het haalt, sta ik dichtbij hem omdat ik wat teruggetrokken op het middenveld vanaf links speel en hij hangend vanaf de rechterkant. Ik hoop dat hij toch fit is en een mooie ontvangst krijgt, maar het blijft wel de bedoeling dat wij winnen en zo eerste in de poule worden."

No Poll