Kritiek Van der Vaart valt verkeerd in Duitsland: Dat is complete onzin

Kritiek Van der Vaart valt verkeerd in Duitsland: "Dat is complete onzin"

11-12-2018 11:54 Laatste update: 12:25
40

Bij Schalke 04 kijkt men verbaasd op van uitspraken die Rafael van der Vaart deze week deed over de club. Van der Vaart gaf in een interview met Sky Sport Germany aan geschrokken te zijn van het niveau van de huidige nummer dertien van de Bundesliga.

Vorig seizoen eindigde Schalke op de tweede plaats in Duitsland, maar de laatste maanden draait het voor geen meter met de ploeg van trainer Domenico Tedesco. Schalke scoorde vijftien keer in veertien duels en verloor al acht keer. Zaterdag ging het in eigen huis mis tegen aartsrivaal Borussia Dortmund (1-2).

"Hard werken kan iedereen, maar bij Schalke kan bijna niemand een bal aannemen en doorspelen. Het is beangstigend om te zien", zei Van der Vaart naar aanleiding van de derby. Die opmerking wordt niet gewaardeerd door Schalke-middenvelder Alessandro Schöpf. Hij reageerde tijdens een persconferentie geïrriteerd op de teksten van de voormalig speler van Hamburger SV.

"Dat is complete onzin. Er is voldoende kwaliteit aanwezig binnen onze selectie. Dat hebben we vorig jaar laten zien, toen we met nagenoeg hetzelfde team als tweede eindigden in de Bundesliga."