In het kort: Tete belangrijk voor Lyon, Anderlecht ontslaat Van Haezebrouck

In het kort: Tete belangrijk voor Lyon, Anderlecht ontslaat Van Haezebrouck

16-12-2018 23:20 Laatste update: 23:54
8

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Tete belangrijk voor Olympique Lyon
Kenny Tete eiste zondagavond de hoofdrol op bij Olympique Lyon, dat eenvoudig won van AS Monaco. Mede dankzij twee assists van de rechtsback won Lyon met 3-0. De 1-0 werd na zes minuten gemaakt door Houssem Aouar. Tien minuten voor rust maakte Nabil Fekir er op aangeven van Tete 2-0 van.

De wedstrijd werd een half uur voor tijd beslist door Ferland Mendy. De Fransman werd bediend door Tete, die zijn tweede assist van de avond bij mocht schrijven. Lyon staat dertien punten achter op koploper Paris Saint-Germain en drie op OSC Lille.

Anderlecht ontslaat Van Haezebrouck
Hein Vanhaezebrouck is niet langer de trainer van Anderlecht. De club laat na de 2-1 nederlaag tegen Cercle Brugge weten dat de trainer vanwege slechte sportieve resultaten is ontslagen.

"De ploeg haalt te weinig punten in de Belgische competitie en zowel in de Beker van België als in de Europa League zijn we te vroeg uitgeschakeld. We hopen dat we het tij snel kunnen laten keren", aldus Sportief Directeur Michael Verschueren. "We willen Hein Vanhaezebrouck bedanken voor het harde werk voor de club."