Van Bommel prijst 'geweldige' ontwikkeling: 'Sneller dan normaal op die leeftijd'

Van Bommel prijst 'geweldige' ontwikkeling: 'Sneller dan normaal op die leeftijd'

17-12-2018 08:04 Laatste update: 08:26
50

Mark van Bommel ziet dat Steven Bergwijn zich in razend tempo ontwikkelt bij PSV. De trainer hoopt voorlopig nog over de 21-jarige aanvaller te kunnen beschikken in Eindhoven, maar weet hoe de markt werkt.

"De ontwikkeling die Stevie doormaakt, gaat sneller dan de normale weg bij een talent van zijn leeftijd", stelt Van Bommel in De Telegraaf. Bergwijn scoorde zaterdag op schitterende wijze in het competitieduel met Heracles Almelo. "Over zijn laatste seizoen onder Phillip Cocu kan ik niet oordelen, omdat ik hem toen niet dagelijks meemaakte, maar je ziet dat Bergwijn elke keer stappen zet, snel progressie boekt en veel leert."

Van Bommel prijst de mentaliteit van de Amsterdammer. "Hij is een speler die heel bewust bezig is met zijn ontwikkeling, fysiek en hij wordt steeds sterker. Hij maakt gemakkelijk goals en weet waar hij moet lopen, wanneer hij in de bal moet komen of juist wegblijven, en ziet ook het spel tussen de linies."

De PSV-coach noemt de ontwikkeling van Bergwijn 'geweldig'. "Wij zijn super tevreden over hem en inmiddels speelt hij ook bij het grote Oranje. Ja, belangstelling zal er zijn voor Steven, komende winter al, maar wij kunnen 'nee' zeggen. Ook komende zomer. De noodzaak om een topspeler als Bergwijn in januari of in de zomer te verkopen is er niet bij PSV, maar het is wel de voetballerij waarin we leven."

No Poll