'PSV en Ajax zijn beide toplevel, de onderlinge ontmoeting wordt dé wedstrijd'

'PSV en Ajax zijn beide toplevel, de onderlinge ontmoeting wordt dé wedstrijd'

25-12-2018 13:13
87

Jan Poortvliet verwacht een zinderende ontknoping van de titelstrijd in de Eredivisie. De oud-verdediger van de Eindhoven denkt dat de topper tegen Ajax in maart wel eens de beslissing kan brengen.

Zowel PSV als Ajax doorstond de laatste test van 2018. De ploeg van coach Mark van Bommel won na een moeizame start met 3-1 van AZ. "Het was een mooie wedstrijd tegen een goed spelend AZ. Die wissel van Pereiro is ook gewoon terecht, alleen de vraag is moet je nog wel beginnen met Pereiro?", zegt Poortvliet tegen PSV Inside. "Je ziet dat Mark twijfelt over hem. Maar voor mij is het zo dat de bal bij Pereiro ligt en hij zal zich moeten wapenen en dus meer moeten laten zien."

Over de eerste seizoenshelft is Poortvliet meer dan tevreden. "k heb voor de rest een geweldige eerste helft van het seizoen gezien. PSV heeft het publiek vermaakt en het was gewoon heerlijk om te zien. Nu even de rust pakken en dan de strijd met Ajax aangaan, die ook goed spelen. De vraag is nu vooral wie er onderweg nog een misstappen maakt."

"Ik had het verwacht tegen FC Utrecht maar dat gebeurde dus niet", vervolgt de Zeeuw. "Zoals ik beide teams nu beoordeel zijn ze allebei toplevel en bijna niet te verslaan. Dus ik kijk uit naar Ajax – PSV en die onderlinge ontmoeting zou wel eens dé wedstrijd kunnen zijn."