Lukaku: 'Tegen een team dat het eigenlijk niet verdiende om door te stoten'

Lukaku: 'Tegen een team dat het eigenlijk niet verdiende om door te stoten'

31-12-2018 18:52
33

Romelu Lukaku kent bij Manchester United een lastige periode, daar waar hij op het WK juist in bloedvorm was. In gesprek met het Belgische Het Laatste Nieuws blikt hij terug op het toernooi in Rusland, waarin de Belgen de halve finale wisten te halen.

"Ik was een van de beste aanvallers van het toernooi. Enkel tegen Frankrijk had ik beter kunnen doen", zegt Lukaku tegen de Belgische krant. Mede dankzij Lukaku wist België de halve finale te halen. In de achtste finale was de spits belangrijk bij de zege op Japan. "Bij 0-2 dacht ik: dit is het, we gaan naar huis. Maar toen Chadli en Fellaini invielen, kreeg ik weer hoop."

Jan Vertonghen en Marouane Fellaini maakten razendsnel gelijk. In de blessuretijd counterde België zich alsnog naar 3-2. Door een overstapje van Lukaku kon Chadli 3-2 maken. "Ik zag Nacer in mijn ooghoek lopen en wist dat hij de zestienmeter zou induiken. Ik was ervan overtuigd dat de Japanse verdediger sneller op de bal zou zijn dan ik, dus ik liet de bal lopen. Vanaf dat moment werd ik knettergek."

Tegen Frankrijk vond België uiteindelijk zijn Waterloo. "Dat laatste fluitsignaal was verschrikkelijk. We verloren de match van ons leven tegen een team dat het eigenlijk niet verdiende om door te stoten. The Blues werden uiteindelijk wereldkampioen, waarvoor gefeliciteerd, maar eigenlijk was het óns moment om met deze generatie de finale te spelen."