Bevestiging uit Duitsland: Pavard maakt overstap naar Bayern München

Bevestiging uit Duitsland: Pavard maakt overstap naar Bayern München

Gepubliceerd: woensdag 9 januari 2019 om 10:02wo 09-01-2019 om 10:02

Laatste update: woensdag 9 januari 2019 om 10:21wo 09-01-2019 om 10:21

Benjamin Pavard maakt komende zomer de overstap van VfB Stuttgart naar Bayern München. Dat heeft technisch directeur Hasan Salihamidzic bevestigd tijdens een persronde in Qatar.

De overgang van Pavard hangt al enige tijd in de lucht, maar is nu dus vanuit het Bayern-kamp bevestigd. "Ik kan melden dat we Benajmin Pavard per 1 juli 2019 hebben vastgelegd. Hij heeft vijfjarig contract getekend", aldus Salihamidzic. "Hij is een jonge speler en een wereldkampioen. We zijn erg blij en trots dat we zo'n speler naar Bayern kunnen halen."

Over een transfersom werd door Salihamidzic niets gezegd. Eerder werd gesproken van een transfersom van 35 miljoen euro. Pavard pakte vorig jaar zomer de wereldtitel met Frankrijk op het WK in Rusland. De Fransman begon zijn carrière bij Lille, maar maakte in 2016 voor vijf miljoen euro de overstap naar VfB Stuttgart. Bij Stuttgart had hij nog een contract tot de zomer van 2021.

In december gingen er nog geruchten dat Napoli een stokje zou willen steken voor de overgang van Pavard naar Bayern München. Met de bevestiging van Salihamidzic is duidelijk dat de Fransman ook na de zomer in de Bundesliga speelt.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws