'Bayern werkt achter de schermen al aan transfers: vier spelers op komst'

'Bayern werkt achter de schermen al aan transfers: vier spelers op komst'

21-12-2018 20:45 Laatste update: 21:02
42

Dat van Bayern München vuurwerk verwacht mag worden tijdens de zomerse transferperiode, is inmiddels wel duidelijk. BILD meldde eerder dat er een transferpotje van 200 miljoen euro beschikbaar is, maar ESPN doet daar nu een schepje bovenop.

Volgens ESPN is de komst van Lucas Hernandez het startsein van een grondige renovatie van de Bayern-selectie. De Franse wereldkampioen kan voor 85 miljoen worden overgenomen van Atlético Madrid. Dat Benjamin Pavard voor 35 miljoen overkomt van VfB Stuttgart lijdt ook geen twijfel meer, waarmee de defensie van Der Rekordmeister twee nieuwe gezichten kan verwelkomen.

Kai Havertz is de beoogde versterking voor het middenveld. De 19-jarige aanvallende middenvelder van Bayer Leverkusen staat te boek als een van de grootste talenten van Duitsland. Daarnaast heeft Bayern de pijlen gericht op Callum Hudson-Odoi, de 18-jarige vleugelaanvaller die zijn aflopende contract bij Chelsea niet wil verlengen. In München hopen ze net zo'n slag te slaan als Borussia Dortmund met Jadon Sancho.

Tot slot staat Timo Werner hoog op het verlanglijstje van Bayern. De spits van RB Leipzig heeft echter al een fors prijskaartje en de Duitse kampioen beschikt met Robert Lewandowski voorlopig nog over een topspits. Om die redenen kan Bayern besluiten om van Werner af te zien.

Tegenover de komst van de jongelingen staat het vertrek van diverse oudgedienden. Zo kondigde Arjen Robben al zijn vertrek aan en Franck Ribéry lijkt spoedig te volgen. Duitse media speculeren verder dat onder meer Rafinha afscheid neemt van de club en Jerome Boateng wel eens een nieuwe uitdaging kan aangaan.