Den Bosch-spelers over underdogs Keuken Kampioen Divisie: 'Dat zijn wij toch echt'

Den Bosch-spelers over underdogs Keuken Kampioen Divisie: 'Dat zijn wij toch echt'

Gepubliceerd: dinsdag 15 januari 2019 om 16:54di 15-01-2019 om 16:54

Laatste update: dinsdag 15 januari 2019 om 17:06di 15-01-2019 om 17:06

Vleugelaanvaller Sven Blummel en verdediger Sam Kersten genieten van de successen bij FC Den Bosch. Afgelopen weekend werd de periodetitel gepakt, maar volgens de spelers is Den Bosch niet de favoriet voor de titel.

Blummel en Kersten braken vorig jaar door bij de club uit Den Bosch en beiden pasten zich razendsnel aan. Ze zagen Den Bosch als de ideale tussenstap, maar dat beeld is veranderd. "Eerlijk gezegd had ik het plan om na dit seizoen een stap omhoog te maken. Maar als dat met FC Den Bosch kan, de club waar ik speel sinds de C-jeugd, dan is dat nog mooier natuurlijk", aldus Kersten tegen Voetbal International.

Beide spelers hadden vorig seizoen niet voor mogelijk gehouden dat Den Bosch om promotie zou gaan spelen. "We dolden Sven in de kleedkamer soms dat-ie altijd nog zijn oude beroep als beveiliger kon oppakken", grapt Kersten. "Geen denken aan. Dat is geweest, ik ga echt niet meer terug", reageert Blummel.

Na het pakken van de periodetitel is Den Bosch voor veel mensen favoriet om het kampioenschap te pakken in de Keuken Kampioen Divisie. "Ik word er wel een beetje moe van dat andere clubs ons als favoriet proberen weg te zetten", aldus Kersten. "Wij horen bij de kandidaten, dat kunnen we niet ontkennen. Maar clubs als Twente en Sparta hebben qua historie, achterban en selectie toch geen reden om zich underdog te voelen? Dat zijn wij toch echt."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws