De Graafschap verliest routinier aan Almere City: Erg belangrijk voor hem

De Graafschap verliest routinier aan Almere City: "Erg belangrijk voor hem"

Gepubliceerd: donderdag 17 januari 2019 om 10:39do 17-01-2019 om 10:39

De Graafschap verliest Agil Etemadi definitief aan Almere City FC. Dat bevestigt de hekkensluiter van de Eredivisie. De 31-jarige doelman tekent een contract voor 2,5 jaar in de Keuken Kampioen Divisie.

Een verrassing is de transfer niet: Etemadi diende onlangs een transferverzoek in, terwijl Almere geen moeite deed om de interesse in de doelman te verbergen. De Graafschap gaat door het vertrek van Etemadi op zoek naar een nieuwe keeper. Hidde Jurjus keert vooralsnog terug als eerste doelman.

"Agil heeft ons meerdere malen aangegeven dat deze overgang, naast een nieuw meerjarig contract, ook in verband met privé-omstandigheden erg belangrijk voor hem is", reageert manager voetbalzaken Peter Hofstede op de clubsite. "Wij zijn er uiteindelijk met Almere City FC en Agil uitgekomen en proberen, naast Hidde Jurjus en Jordy Rondeel, snel een andere keeper te presenteren."

Het is niet bekend welk bedrag Almere betaalt voor Etemadi. De doelman beschikte over een aflopend contract in Doetinchem. Hij zat bijna anderhalf jaar op de bank, maar kreeg in de laatste twee wedstrijden voor de winterstop de kans na een vormcrisis en rugblessure van Jurjus. Etemadi stond tussen 2013 en 2016 al onder contract bij Almere.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws