Van Bommel beloont talent: definitief overgeheveld naar A-selectie van PSV

Van Bommel beloont talent: definitief overgeheveld naar A-selectie van PSV

18-01-2019 12:39
76

Michal Sadilek maakt promotie bij PSV. Mark van Bommel, trainer van de Eindhovense club, heeft de negentienjarige Tsjech definitief overgeheveld naar de A-selectie.

Dat bevestigt PSV vrijdag via de officiële kanalen. Sadilek debuteerde dit seizoen in de hoofdmacht van PSV en traint al geruime tijd mee met de ploeg van Van Bommel. "Ik ken Michal al sinds hij hier is", zei de PSV-trainer eerder dit seizoen, geciteerd door de PSV-website.

"Bij PSV O19 was hij mijn aanvoerder en in het kampioensteam was hij één van de drijvende krachten. Het maakt hem niet uit of hij bij O19, Jong PSV of het eerste elftal speelt. Hij snapt het voetbal en doet er alles aan om te winnen. Dat is een groot compliment naar hem toe."

Sadilek meldde zich vrijdagochtend in de kleedkamer van PSV. "Toen de trainer me dit vertelde was ik natuurlijk blij", aldus de middenvelder. "Ik hoop jaren in het eerste van PSV te spelen en er mooie dingen te bereiken. Iedereen die me heeft geholpen deze stap te maken wil ik bedanken. Van de materiaalmannen en chauffeurs tot mijn teamgenoten."

Sadilek speelde tot nu toe drie officiële wedstrijden voor PSV. Hij viel twee keer in tijdens een Eredivisie-wedstrijd en maakte minuten in het Champions League-treffen met Internazionale. Hij beschikt over een contract tot de zomer van 2020.