KNVB draait rollen om: Makkelie en Kuipers leiden Klassieker in de Kuip

KNVB draait rollen om: Makkelie en Kuipers leiden Klassieker in de Kuip

Gepubliceerd: dinsdag 22 januari 2019 om 12:15di 22-01-2019 om 12:15

Laatste update: dinsdag 22 januari 2019 om 12:17di 22-01-2019 om 12:17

Danny Makkelie leidt zondag de Klassieker tussen Feyenoord en Ajax. Björn Kuipers is voor de wedstrijd aangesteld als VAR. In de eerste Klassieker van dit seizoen waren de rollen omgedraaid.

In de Johan Cruijff Arena fungeerde Kuipers als scheidsrechter en was Makkelie de VAR vanuit Zeist. Al vroeg in de wedstrijd greep Makkelie toen in, nadat Jerry St. Juste een overtreding maakte op Nicolas Tagliafico. Na het bekijken van de beelden trok Kuipers de rode kaart. In de Rotterdamse Kuip zijn de rollen dus omgedraaid. Kuipers is de VAR, terwijl Makkelie op het veld staat.

Beide ploegen hebben zondag iets goed te maken. Feyenoord hervatte de competitie met een nederlaag bij PEC Zwolle. Ajax verzuimde de koppositie over te nemen van PSV: op eigen veld kwamen de Amsterdammers niet verder dan 4-4 tegen sc Heerenveen. Het verschil tussen nummer drie Feyenoord en nummer twee Ajax op de ranglijst is elf punten.  

De veelbesproken Serdar Gözübüyük staat komend weekend niet op het veld. Hij is als VAR aangesteld bij Heracles Almelo - PEC Zwolle. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws