VVV'er geschorst na 'onbewust trap in kruis': 'Vier wedstrijden echt te fors'

VVV'er geschorst na 'onbewust trap in kruis': 'Vier wedstrijden echt te fors'

25-01-2019 12:44
6

Roel Janssen kan tegen FC Emmen zijn rentree maken bij VVV-Venlo. Uitgerekend bij de tegenstander van zaterdag ging het eind oktober fout - met een blessure en schorsing tot gevolg.

De linksback van VVV kreeg in de beginfase van het duel met Emmen een rode kaart na een zware overtreding op Alexander Bannink. Janssen schopte zijn tegenstander - onbedoeld - in het kruis. "Het was voor het eerst dat ik rood kreeg voor een zware overtreding", reageert Janssen, die naar later bleek ook geblesseerd raakte, in gesprek met De Limburger.

"Een keer eerder kreeg ik rood, uit tegen Fortuna Sittard in het kampioensjaar, maar toen werd ik van het veld gestuurd voor het ontnemen van een scoringskans. Dat ik in Emmen rood kreeg vind ik terecht, maar de schorsing van vier wedstrijden was echt te fors. Daar blijf ik bij. Ik raakte hem ongelukkig, dat is een feit. Maar ik keek alleen naar de bal. Het was geen bewuste trap in zijn kruis."

De schorsing veroorzaakte de nodige commotie. Zo gaf trainer Maurice Steijn aan dat VVV niet meer in beroep gaat, omdat in Zeist met twee maten zou worden gemeten. Janssen: "Ik zal de volgende keer meer oog hebben voor mijn directe tegenstander in zo'n duel, maar ik blijf in de duels het randje opzoeken. Dat hoort bij mijn spel. Dat ga ik niet veranderen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie