Groothuizen krabbelt op na desastreuze fout: Het is een klap in je gezicht

Groothuizen krabbelt op na desastreuze fout: "Het is een klap in je gezicht"

Gepubliceerd: woensdag 30 januari 2019 om 13:02wo 30-01-2019 om 13:02

Indy Groothuizen hoopt dat hij met zijn sterke optreden tegen NAC Breda definitief een streep heeft gezet onder een lastige periode. In november ging de jonge doelman van ADO Den Haag af als een gieter tijdens het uitduel met FC Utrecht. 

Groothuizen (22) blunderde opzichtig bij een terugspeelbal en leidde daarmee de openingstreffer van Cyriel Dessers in. Na zijn misser haalde trainer Fons Groenendijk de goalie uit de basis. "Dan maakt het niet uit of je jong of oud bent, het is altijd een klap in je gezicht. Ik denk wel dat het goed is voor je carrière en het vormt je als persoon. Ik denk dat er weinig voetballers zijn die nooit een tegenslag hebben gehad", aldus Groothuizen in gesprek met Haaglanden Voetbal

"Al met al ben ik er goed uitgekomen, dat heb ik tegen NAC wel laten zien. Ik ben weer de oude. Het is wel een zware periode geweest. Zeker omdat het team beter begon te draaien nadat ik mijn basisplaats had verloren." 

Na de misser in Utrecht werd hij bewust even in de luwte gehouden door ADO. Veel woorden wil Groothuizen er niet meer aan vuilmaken. "Ik heb dat allemaal achter mij gelaten en ik heb geen zin om daar nog op terug te komen. Na die wedstrijd is er zoveel over mij heen gekomen van buitenaf."

"In goed overleg hebben we toen besloten dat ik even in de luwte zou gaan staan. Ik werd in bescherming genomen. Er was toen geen haast om mij terug fit te krijgen, omdat ik een moeilijke periode zou krijgen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws