Gullit: 'Je gaat het niet winnen van Tagliafico, die jongen moet gewoon spelen'

Gullit: 'Je gaat het niet winnen van Tagliafico, die jongen moet gewoon spelen'

04-02-2019 08:08
28

Ruud Gullit begrijpt goed dat Kaj Sierhuis zich heeft laten verhuren door Ajax. Een basisplaats in Ajax 1 zat er niet in voor de twintigjarige spits, die tot de zomer van 2020 bij FC Groningen speelt.

Sierhuis begon in de eerste competitiewedstrijd tegen Heracles Almelo in de basis bij Ajax, maar verdween daarna van het toneel. Zelfs bij Jong Ajax was hij geen basisspeler meer, waardoor hij koos voor een vertrek. "Ik vind het goed van Groningen dat ze die spelers hebben gehaald", doelt Gullit bij Rondo van Ziggo Sport op de winteraanwinsten van de club.

"Ik denk dat twintig procent van alle spelers in het betaalde voetbal van Ajax komt. Als je niet het toptalent bent dat Ajax nodig heeft, want Ajax koopt voor het eerst ook alleen maar spelers, dan vind ik het een goede keuze om het een treetje lager te proberen. Die jongen moet gaan voetballen."

Ajax lijkt komende zomer ook afscheid te moeten gaan nemen van Mitchel Bakker, die eveneens geen kansen krijgt in het eerste elftal van Erik Ten Hag. Paris Saint-Germain moet uitkomst bieden. Gullit: "Er lopen bij Ajax zoveel goede voetballers rond. Je moet zó uitzonderlijk zijn. Als je kijkt naar Tagliafico, dat is een geweldige linksback. Daar ga je het niet van winnen. Dus die jongen moet gewoon spelen."