'Barcelona schakelt na Frenkie-succes door naar De Ligt en stippelt plan uit'

'Barcelona schakelt na Frenkie-succes door naar De Ligt en stippelt plan uit'

04-02-2019 08:10 Laatste update: 08:21
45

Krantenlezers in Catalonië krijgen maandagochtend weer Matthijs de Ligt bij het ontbijt. De Ajax-aanvoerder siert de voorpagina van El Mundo Deportivo, dat hem nadrukkelijk linkt aan FC Barcelona.

De Ligt komt volgens MD nog steeds voor in de transferplannen van Barcelona. De koploper van Spanje trok in de winterse transferperiode twee verdedigers aan (Jeison Murillo en Jean-Clair Todibo) en beschikt over zes opties voor het centrum, maar zou de komst van De Ligt niet uit het hoofd hebben gezet.

Wedden

Meer odds

De prestaties van de Ajax-aanvoerder worden op de voet gevolgd door de technische mensen bij Barça, die groot fan zijn. De Ligt zou nog steeds de beste rapporten hebben van alle gescoute verdedigers. De vraag is wel of een deal met Ajax financieel haalbaar is. Voor Frenkie de Jong werd al 75 miljoen euro neergeteld. Dat bedrag kan oplopen naar 86 miljoen.

De tactiek van Barcelona is kraakhelder, schrijft El Mundo Deportivo. De Catalaanse grootmacht heeft zich voorgenomen om 'geen haast te hebben en niet nerveus te worden', hoeveel clubs ook achter De Ligt aanzitten. Paris Saint-Germain en Juventus zouden het meest concreet zijn.