Van Hanegem schetst ideale Feyenoord-plaatje: 'Toch 70 miljoen binnengebracht'

Van Hanegem schetst ideale Feyenoord-plaatje: 'Toch 70 miljoen binnengebracht'

04-02-2019 20:21
47

Willem van Hanegem begrijpt niet dat Dick Advocaat genoemd wordt als mogelijke nieuwe trainer van Feyenoord. Advocaat (71) wordt gelinkt aan de club nu bekend is geworden dat Giovanni van Bronckhorst er na dit seizoen mee stopt en lijkt de beste papieren te hebben.

"Je gaat toch niet denken aan een tussenpaus? We liggen al jaren achter. Dan verspeel je weer een jaar. Ik vind dat zonde", zegt Van Hanegem bij Recht uit Rotterdam. "Ik denk dat het gaat gebeuren, maar dat is geen goede zaak."

Ook de naam van Dirk Kuyt als assistent valt vaak. "Dirk Kuyt is net drie weken bezig met trainen. Dat is bij onze club altijd zo, dan schuiven we iemand naar voren die populair is. Of hij er verstand van heeft moet je nog maar afwachten. Maar hij heeft Feyenoord wel goed geholpen in het kampioensjaar."

Van Hanegem herhaalt dat hij Henk Ten Cate wil als opvolger van Van Bronckhorst. "Mensen denken dat het een vriend van me is. Ik speelde een tijdje golf met hem, maar heb hem al een tijd niet gesproken. Hij laat zijn ploegen redelijk tot goed spelen. Dat is wat wij bijna niet meer zien."

"Dan zet je de andere Henk (Fraser, red.) erbij en neem je de technisch directeur van AZ (Max Huiberts, red.). Hij heeft verstand van voetballen en heeft toch zeventig miljoen binnengebracht. Wij schoppen Vincent Janssen weg, maar zij verkopen hem voor 27 miljoen (22 miljoen in werkelijkheid, red.). Dat is een groot verschil."