Schöne is sprakeloos: 'Als we zo spelen tegen Real Madrid wordt het geen 1-0'

Schöne is sprakeloos: 'Als we zo spelen tegen Real Madrid wordt het geen 1-0'

Gepubliceerd: zaterdag 9 februari 2019 om 23:57za 09-02-2019 om 23:57

Lasse Schöne denkt dat het eerste kwartier in de met 1-0 verloren wedstrijd bij Heracles Almelo het slechtste kwartier is dat hij ooit in een Ajax-shirt speelde. De Deense middenvelder kan het verschil met het Ajax van voor de winterstop niet onder woorden brengen.

Na het trainingskamp in de Verenigde Staten is het bergafwaarts gegaan met Ajax en lieten de Amsterdammers in drie van de vier competitiewedstrijden punten liggen. "Er is niks gebeurd in Orlando", verzekert Schöne voor de camera van VTBL. "Ik weet ook niet waar het door komt. We proberen het wel uit te zoeken, maar eigenlijk heb ik er geen woorden voor. Het verschil is echt heel groot."

"We moeten nu ook niet over het kampioenschap praten", vervolgt de Deen. "Het lijkt me verstandig om eerst alles op de rit te krijgen voordat we daar weer over gaan praten. Dat is nu heel ver weg. Je mag altijd blijven geloven, maar op dit moment moeten we onszelf eerst terugvinden."

Het is zaak voor Ajax om dat snel te doen, want aanstaande woensdag staat het Champions League-duel met Real Madrid alweer op het programma. "Normaal gesproken is drie dagen wel genoeg om te herstellen, maar er moet wel uit een ander vaatje getapt worden. Als we zo spelen tegen Real Madrid, dan wordt het niet maar 1-0."

Poll

Is de titelrace nu gelopen in de Eredivisie?

(13184 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws