Van Gaal hekelt Driessen: 'Ik snap niet dat De Telegraaf dat toe heeft gestaan'

Van Gaal hekelt Driessen: 'Ik snap niet dat De Telegraaf dat toe heeft gestaan'

10-03-2019 21:47 Laatste update: 21:50
98

Louis van Gaal heeft Erik Ten Hag een groot compliment gegeven. In de ogen van Van Gaal krijgt de Ajax-trainer veel onterechte kritiek te verwerken. Valentijn Driessen van De Telegraaf krijgt een veeg uit de pan.

"Ik vind dat Ajax zoveel creativiteit heeft. Voetbal evolueert meer naar verdedigend voetbal", zegt Van Gaal bij VTBL. "Veel ploegen in de Eredivisie spelen steeds verdedigender. Dat is heel moeilijk om uit elkaar te spelen. Meestal zegt men dan dat de ploeg waarvan men dacht dat die zou winnen slecht speelt, maar het heeft te maken met de tactiek van de tegenstander."

"Feyenoord heeft ook een goed team, want ze verslaan PSV, dat ook een goed team heeft. Als een tegenstander een beetje inzakt, wordt het heel wat moeilijker. Als ze meteen scoren als ze voor de eerste keer over de middellijn komen, wordt het nóg moeilijker. Meestal verwijt men dat de beste ploeg en nooit de ploeg die de bus parkeert."

Van Gaal haalt de Champions League-wedstrijden van Ajax erbij. "Ik vond het verschil tussen Real Madrid- Ajax en Bayern München - Ajax dat ze nu wel rationeel terugzakten en tegen Bayern niet." Dat is een compliment voor Ten Hag, zegt Van Gaal. "Deze trainer moet ook tegen alle winden in regeren."

"De chef sport van De Telegraaf reisde niet eens af naar Madrid. Ik begrijp niet dat de hoofdredactie van De Telegraaf dat toe heeft gestaan. Deze Valentijn Driessen heeft Ten Hag alleen maar af lopen zeiken. (...) Ik vind dat de media verstandig moeten zijn en ook naar de statistieken moeten kijken. Hoe is die wedstrijd verlopen?"

Velen zijn lyrisch over Ajax, maar Van Gaal is genuanceerder. De oefenmeester zag dat Real in de returnwedstrijd tegen de Amsterdammers veel pech had en dat het anders had kunnen lopen. "De journalist schrijft een artikel een half uur of een uur na de wedstrijd, dus hij kan weer bij zinnen komen. Natuurlijk mag je enthousiast zijn, want dat ben ik ook."

Van Gaal vindt dat journalisten moeten schrijven op basis van wat ze zien. "Ik heb gezien dat Varane twee keer op de lat kopte. Journalisten pretenderen dat ze verstand van voetbal hebben, zeggen ze tegen mij. Ik zeg het tegenovergestelde."