Bosz weigert aandeel in huidig Ajax-succes: 'Daarvoor hoef je geen kenner te zijn'

Bosz weigert aandeel in huidig Ajax-succes: 'Daarvoor hoef je geen kenner te zijn'

Gepubliceerd: dinsdag 19 maart 2019 om 21:18di 19-03-2019 om 21:18

Laatste update: woensdag 20 maart 2019 om 08:32wo 20-03-2019 om 08:32

Peter Bosz ziet de huidige triomftocht van Ajax in de Champions League 'absoluut niet als zijn verdienste'. De 55-jarige Apeldoornse trainer had de Amsterdammers in het seizoen 2016/'17 onder zijn hoede.

Bosz reikte met Ajax tot de finale van de Europa League, maar hij weigert de credits voor de successen van dit seizoen. "Daar heb ik helemaal geen bijdrage aan gehad", zegt hij in de Youtube-show Bij Andy in de Auto van Andy van der Meyde. Onder zijn leiding werden onder meer Matthijs de Ligt en Kasper Dolberg overgeheveld naar de eerste selectie.

"Maar dat doe ik eigenlijk ook niet eens", erkent Bosz. "Ik ken die jongens ook niet heel goed. Ik krijg op een gegeven moment van Marc Overmars te horen: er is een jongen, die heet Matthijs de Ligt, is zestien jaar en is een centrale verdediger. Dan is mijn eerste gedachte: dat kan nooit, iemand van zestien die centrale verdediger is en bij Ajax 1 mag meetrainen. Maar toen hij een week had meegetraind, zei ik tegen Marc: doe maar niet meer terug."

"De andere die ik meekreeg was Dolberg", vervolgt de huidig coach van Bayer Leverkusen. "Overmars zei: dat is een jongen uit de A-jeugd, hij is lang geblesseerd geweest, maar neem ze maar mee. Dat is niet mijn verdienste, dat zijn gewoon goede voetballers. Je hoeft geen kenner te zijn om te zien dat die jongens kunnen ballen."

Bosz genoot wel van de stunt van Ajax tegen Real Madrid. "Ik heb genoten en zelfs staan klappen en juichen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws