Weghorst: Posters van hem in mijn slaapkamer. Ik vond Ajax ook heel kort cool

Weghorst: "Posters van hem in mijn slaapkamer. Ik vond Ajax ook heel kort cool"

Gepubliceerd: woensdag 20 maart 2019 om 08:53wo 20-03-2019 om 08:53

Laatste update: woensdag 20 maart 2019 om 08:54wo 20-03-2019 om 08:54

Wout Weghorst keek in zijn jonge jaren niet op tegen Robin van Persie, Arjen Robben of Ruud van Nistelrooij, maar tegen streekgenoot Niels Oude Kamphuis. Dat had niet alleen te maken met zijn voetbalkwaliteiten.

Oude Kamphuis (41) speelde na zijn periode bij FC Twente zes jaar lang voor Schalke 04 en een jaar voor Borussia Mönchengladbach. Weghorst lette tijdens de Duitse samenvattingen altijd extra op de oud-middenvelder.

"Hij speelde bij Schalke, komt uit Borne (waar Weghorst ook vandaan komt, red.) en was lange tijd de buurman van mijn oom", vertelt Weghorst aan 11Freunde. "Ik klom altijd vol enthousiasme over het hek en zei: is Niels thuis?" Als hij er was, voetbalde hij met me in de tuin. Vanaf dat moment was hij de grootste voor mij. Daarom heb ik altijd extra aandacht gegeven aan Schalke en bekeek ik de competitie vaker."

"De Nederlandse spits heeft mij nooit echt gegrepen", vervolgt Weghorst. "Jari Litmanen was lange tijd mijn favoriete speler. Ik vond hem erg cool. Ik was nog klein en wist niet veel van voetbal, maar ik was gefascineerd door zijn stijl. Ik had posters van hem in mijn slaapkamer. Ik vond Ajax ook heel kort cool. Maar ik ben opgegroeid als Twente-fan en ging altijd met mijn familie naar het Twente-stadion."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws