'Memphis is best stoer met een plakplaatje hier en daar, maar hij had dat nodig'

'Memphis is best stoer met een plakplaatje hier en daar, maar hij had dat nodig'

Gepubliceerd: vrijdag 22 maart 2019 om 08:09vr 22-03-2019 om 08:09

Laatste update: vrijdag 22 maart 2019 om 08:15vr 22-03-2019 om 08:15

Hans Kraay jr. ziet hoe Ronald Koeman Memphis Depay steunt bij het Nederlands elftal. Zijn positie bij Oranje is niet in gevaar, ondanks dat hij bij Olympique Lyon een mindere fase doormaakt.

Koeman heeft Memphis het vertrouwen gegeven bij Oranje. "Dat is een kwaliteit van een trainer, dat je ook weet wanneer je iemand voor z'n kloten moet schoppen en wanneer niet. Je kunt er niet bij, want de trainingen zijn bijna niet open. Anders zie je dat", zegt Kraay jr. bij FOX Sports.

"Hij weet wanneer hij een hand op iemands schouder moet leggen. Memphis is best stoer met een plakplaatje hier en daar, maar hij had dat ook nodig. Dumfries had dat ook nodig. Dat kan hij blijkbaar op het juiste moment bij de juiste spelers."

Oranje won donderdagavond met 4-0 van Wit-Rusland. "Het was gewoon een goede, duidelijke en zakelijke overwinning, zonder dat De Kuip in vuur en vlam stond. Ook al is het Wit-Rusland, je moet er gewoon vier inschieten. Wij doen dat niet zo heel vaak, zo makkelijk starten in een cyclus."

Lees ook: Kraay jr. wijst Dumfries en Memphis aan: 'Konden wel wat vertrouwen gebruiken'

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws