Vice-topscorer van China bedankte voor Barcelona: Een gemakkelijke beslissing

Vice-topscorer van China bedankte voor Barcelona: "Een gemakkelijke beslissing"

Gepubliceerd: vrijdag 29 maart 2019 om 20:04vr 29-03-2019 om 20:04

Odion Ighalo liet afgelopen winter de kans liggen om bij FC Barcelona, onthult de Nigeriaanse spits in gesprek met de BBC. De oud-speler van onder meer Granada, Udinese en Watford koos voor een langer verblijf in China en verruilde Changchun Yatai voor Shanghai Shenhua.

FC Barcelona was tijdens de winterse transferperiode op zoek naar aanvallende versterking met ervaring in de Primera Division en gooide een lijntje uit naar Ighalo en diens zaakwaarnemer. "Het ging om een huurperiode voor een half jaar, als back-up in de spits. Een hele eer dat ze interesse hadden, elke andere voetballer zou het aanbod meteen aannemen", vertelt de spits.

Ighalo bedankte echter voor de eer. "Met alle respect: ik had net 21 keer gescoord en ik was tweede topscorer van China geworden. Ik zag het niet zitten om een 'short-term player' te worden in Barcelona. Voor mij was het een gemakkelijke beslissing om in China te blijven."

De 27-voudig Nigeriaans international verbod zich op 14 februari aan Shanghai Shenhua, waar hij een contract tot eind 2021 tekende.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws