Excelsior weet ook na vertrek Poldervaart niet te winnen: Groningen ontsnapt

06-04-2019 21:40 Laatste update: 21:45
26

Excelsior heeft twee dagen na het vertrek van trainer Adrie Poldervaart opnieuw verloren in de Eredivisie. FC Groningen kwam voor eigen publiek met de schrik vrij door een goal van Paul Gladon: 1-0.

Groningen nam meteen het initiatief en kreeg kansjes via Ritsu Doan en Kaj Sierhuis, maar echt doordrukken lukte de ploeg van trainer Danny Buijs niet. Ook de Kralingers konden geen vuist maken en beperkten zich tot tegenhouden. Het resulteerde in een gezapige eerste helft, maar in de tweede helft kropen de bezoekers uit hun schulp.

Het resulteerde in kansen voor Mattheij, El Hamdaoui en Eckert. Excelsior wist echter niet toe te slaan en dat kwam de ploeg duur te staan. FC Groningen kwam twintig minuten voor tijd op voorsprong. Absalem bereikte Gladon, die uit de draai hard raak schoot in de verre hoek.

Excelsior kreeg geen grote kansen meer en verloor voor de zesde keer op rij. De Rotterdammers staan slechts één puntje boven de degradatiestreep. De Groningers klimmen naar plek acht. Het was bovendien de zevende thuiszege op rij.