VTBL dreigt na half jaar al te stranden: 'Verdwijnt waarschijnlijk geruisloos'

VTBL dreigt na half jaar al te stranden: 'Verdwijnt waarschijnlijk geruisloos'

Gepubliceerd: maandag 15 april 2019 om 21:22ma 15-04-2019 om 21:22

Het doek voor VTBL zou zomaar eens na een half jaar al kunnen vallen, vermoedt Mediacourant. Humberto Tan presenteerde in januari de eerste aflevering van de RTL7-talkshow, die echter kampt met tegenvallende kijkcijfers.

De tweede aflevering trok nog bijna 300 duizend kijkers, maar het gemiddelde lag na tien weken op 158 duizend, bleek uit onderzoek van VoetbalPrimeur. De show was aanvankelijk op zondagavond om 20.00 uur te zien, maar het aanvangstijdstip is inmiddels verplaatst naar 21.30 uur. Heel veel effect op de kijkcijfers lijkt dat echter niet te hebben: volgens Stichting Kijkonderzoek trok de meest recente aflevering 120 duizend belangstellenden.

RTL liet onlangs al aan VoetbalPrimeur weten dat men nog niet wist of het praatprogramma na de zomerstop een vervolg krijgt. "Een nieuw merk bouwen kost tijd, energie en vertrouwen. Net zoals bij al onze programma's kijken we altijd kritisch naar wat beter kan", klonk het. Volgens Mediacourant is het lot van Tan de zijnen echter al bepaald. 'Net als bij 6 Inside is het niet de vraag óf de stekker er wordt uitgetrokken, maar vooral wannéér', schrijft het medium. 'VTBL zal het voetbalseizoen waarschijnlijk mogen afmaken om daarna geruisloos te verdwijnen.'

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws