Sinkgraven is terug na ellenlange revalidatie: 'Na 10 minuten zulke bovenbenen'

Sinkgraven is terug na ellenlange revalidatie: 'Na 10 minuten zulke bovenbenen'

Gepubliceerd: woensdag 17 april 2019 om 00:54wo 17-04-2019 om 00:54

Laatste update: woensdag 17 april 2019 om 01:11wo 17-04-2019 om 01:11

Daley Sinkgraven beleeft een seizoen van uitersten. De Drentse linkspoot stond bijna een jaar lang aan de kant met een slepende knieblessure, maar vond zichzelf dinsdagavond opeens terug in de kwartfinale van de Champions League.

Sinkgraven heeft een aantal keer teruggedacht aan zijn ellenlange revalidatieperiode, vertelde hij na de historische zege op Juventus desgevraagd aan FOX Sports. "Zeker toen we bij de fans stonden, dacht ik wel: dit is wel een mooi moment." De tot linksback omgeturnde middenvelder zag het af en toe niet meer zitten tijdens zijn herstel. "Ik heb heel vaak gedacht dat ik niet meer terug zou komen. Ik heb vier terugslagen gehad, dan denk je elke keer: gaat het nog wel goed?"

De 23-jarige linkspoot moest al na tien minuten invallen voor de geblesseerd uitgevallen Noussair Mazraoui. "De eerste helft was wat onwennig, maar ik denk dat ik me in de tweede helft wel heb herpakt. Het was lastig: na een warming-up van drie minuten moest ik er opeens in. Na tien minuten had ik zulke bovenbenen." Vlak voor tijd werd de invaller zelf weer gewisseld. "Ik was al een paar keer naar de kant gegaan om wat te drinken. Toen zag de trainer ook wel dat ik tegen kramp aanliep", lacht Sinkgraven.

Lees ook: Frenkie de Jong merkt ongeduld op tribune: 'Dan hoor je de mensen schelden'

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws