Van Persie prijst 'achilleshiel' van Feyenoord: 'Beetje een Frenkie de Jong-rol'

Van Persie prijst 'achilleshiel' van Feyenoord: 'Beetje een Frenkie de Jong-rol'

Gepubliceerd: dinsdag 23 april 2019 om 18:34di 23-04-2019 om 18:34

Robin van Persie is onder de indruk van Adam Maher. Het spel van de AZ-spelmaker heeft iets weg van Frenkie de Jong, vindt de 35-jarige spits van Feyenoord.

Het spel van Maher viel Van Persie op tijdens het competitieduel tussen Feyenoord en AZ (2-1). "Die speelde een beetje in de rol van Frenkie de Jong. Hij zakte goed uit, hield de bal vast en vulde het goed in", aldus Van Persie in gesprek met De Telegraaf over Maher.

Feyenoord had vooral in de eerste helft moeite met AZ. "Ze speelden zich telkens onder de druk uit. Het was in die fase lastig voor ons. Maher was onze achilleshiel. In de tweede helft kwamen we veel scherper tevoorschijn, kozen we de goede momenten om de bal vooruit te spelen en zagen we de openingen."

In De Kuip kwam Van Persie een oude bekende tegen: Ron Vlaar. De twee speelden jarenlang samen bij Oranje. "Ron gaat nog een jaartje door. Dat kan hij wel", aldus Van Persie. "Tijdens de wedstrijd deden we nu allebei ons eigen ding. Maar na afloop hebben we uitgebreid gekletst. Dat was leuk. Er zijn veel mooie herinneringen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws