'Vilhena is op dit moment veel beter dan ik, zo eerlijk moet je zijn'

'Vilhena is op dit moment veel beter dan ik, zo eerlijk moet je zijn'

Gepubliceerd: woensdag 24 april 2019 om 18:06wo 24-04-2019 om 18:06

Wouter Burger hoopt dat hij volgend seizoen minuten kan maken voor Feyenoord 1, maar toont zich realistisch. De achttienjarige jeugdinternational van Oranje kwam vooralsnog tot 35 minuten in de KNVB Beker en de Europa League.

Burger zag hoe zijn teamgenoot Orkun Kökcü langzaam maar zeker naar zijn doorbraak in het eerste elftal toewerkt. "Hij heeft een hele mooie sprong gemaakt en doet het ook heel goed. Maar Orkun is een aanvallende middenvelder, die krijgen misschien iets sneller kansen", vertelt hij aan de NOS. De meer verdedigend ingestelde Burger vergelijkt zichzelf met Tonny Vilhena. "Die is op dit moment veel beter. Naar dat niveau moet ik toe. Zo eerlijk moet je zijn."

Na de zomer wil de achttienjarige Zeeuw meer stappen maken. "Het is nu gewoon belangrijk om veel minuten te maken. Van hier en daar een invalbeurtje word je niet beter", laat hij weten. Meetrainen met het eerste elftal, met spelers als Steven Berghuis en Robin van Persie, is echter ook leerzaam, benadrukt Burger. "Je komt in heel andere situaties terecht en je moet met heel andere dingen omgaan. Ik ben mezelf ook wel een aantal keer tegengekomen dit jaar. Vooral mentaal. Ik heb dingen meegemaakt die ik in de jeugd nog nooit heb meegemaakt."

Burger verlengde eind februari zijn contract en ligt nu tot medio 2023 vast in De Kuip.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws