Koster legt opstelling zonder Crowley uit: We willen winnend van het veld af

Koster legt opstelling zonder Crowley uit: "We willen winnend van het veld af"

05-05-2019 18:28
30

Willem II-trainer Adrie Koster zorgde voorafgaand aan de bekerfinale tegen Ajax voor een verrassing in zijn opstelling. Spelmaker Daniel Crowley moet het in De Kuip doen met een plaats op de reservebank, terwijl backs Damil Dankerlui en Diego Palacios samen met Pol Llonch en Renato Tapia het vierkoppige middenveld vormen.

De 64-jarige Zeeuw heeft 'bepaalde afwegingen' gemaakt, liet hij voorafgaand aan de aftrap weten aan FOX Sports. "We hebben al twee keer tegen Ajax gespeeld, twee keer in een bepaalde formatie. Dat heeft niet het gewenste resultaat gebracht. Misschien dat we Ajax nu kunnen verrassen. Je speelt eenmalig zo'n bekerfinale en we willen winnend van het veld af. Dat is de reden waarom we zonder Crowley spelen, in een iets andere formatie."

Koster heeft zijn opstelling aangepast aan die van Ajax. "Als je Ajax goed partij wil geven, zul je op een bepaalde manier moeten spelen. Wij zijn normaal niet zo van het afwachtende, maar als je Ajax de vrijheid geeft en elke keer de ruimte geeft om de vrije man te vinden, krijg je het automatisch heel moeilijk. Druk zetten kun je niet de hele wedstrijd volhouden. Dus je zult ook momenten moeten vinden om even compact te spelen."