Blind: Vooraf zeiden we tegen elkaar: we gaan voor de titel, de rest is bijzaak

Blind: "Vooraf zeiden we tegen elkaar: we gaan voor de titel, de rest is bijzaak"

Gepubliceerd: woensdag 15 mei 2019 om 10:08wo 15-05-2019 om 10:08

Daley Blind wist dat de druk groot zou zijn toen hij afgelopen zomer terugkeerde bij Ajax. De linkspoot maakte in 2014 de overstap naar Manchester United, maar bewandelde vier jaar later de omgekeerde weg en moest het jonge team van Ajax op sleeptouw nemen.

Eén jaar later heeft Ajax de KNVB Beker en het landskampioenschap (zo goed als) binnen én heeft men de halve finale van de Champions League bereikt. Blind had dit voorafgaand aan het seizoen niet durven dromen, vertelt hij aan Trouw. "Mooier dan ik vooraf had kunnen dromen. Vooraf zeiden we tegen elkaar: we gaan voor de titel, de rest is bijzaak."

De linksbenige verdediger heeft zich na een aarzelende start ontpopt tot één van de belangrijke schakels in het elftal van Erik ten Hag. "Toen ik terugkwam, wist ik dat de druk groot zou zijn. Iedereen heeft een mening over terugkerende spelers", laat hij op gedecideerde wijze weten. "Ik heb het gevoel dat ik altijd extra moet knokken om het te laten zien. Ik denk dat dat in de familie zit", doelt hij op vader Danny Blind.

Een leider wil Blind junior zichzelf overigens niet noemen. De 29-jarige Oranje-international kijkt vol bewondering naar zijn tien jaar jongere ploeggenoot Matthijs de Ligt. "Als je als negentienjarige jongen op het veld staat en, zoals zondag, de microfoon pakt en zonder aarzeling of spanning de mensen toespreekt, dan is dat gewoon knap. Dat zit in je."

Poll

Is Ajax de terechte (aanstaande) kampioen?

(5610 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws