Update: Nog vijf mogelijke tegenstanders voor PSV: treffen met Elia lonkt

Update: Nog vijf mogelijke tegenstanders voor PSV: treffen met Elia lonkt

Gepubliceerd: maandag 20 mei 2019 om 08:18ma 20-05-2019 om 08:18

Laatste update: maandag 20 mei 2019 om 08:18ma 20-05-2019 om 08:18

De uitkomst van de Europa League-finale op 29 mei is cruciaal voor PSV. Dat meldt het Eindhovens Dagblad. Een zege van Chelsea en een zege van Arsenal levert een verschillende loting op.

Chelsea en Arsenal nemen het over anderhalve week tegen elkaar op in de finale van de Europa League. In Baku staat óók het nodige op het spel voor PSV. De uitslag heeft invloed op de Champions League-loting van de Eindhovense club, zo meldt het ED vrijdag.

Wint Chelsea de Europa League, dan treft PSV op 23 of 24 juli FC Basel of Olympiakos Piraeus. De nummers twee van respectievelijk Zwitserland en Griekenland hebben een hogere Europese ranking dan PSV, dat bij winst van Chelsea niet bij de geplaatste ploegen in de tweede voorronde van de Champions League hoort.

Als Arsenal de eindstrijd in Baku weet te winnen, ontmoet PSV het Turkse Basaksehir of Galatasaray, LASK Linz (Oostenrijk) of Viktoria Plzen (Tsjechië). Arsenal heeft zich in tegenstelling tot Chelsea niet via de competitie geplaatst voor de Champions League, wat het verschilt verklaart.

De loting voor PSV is al op 18 juni. De tweede voorronde van de Champions League begint op 23 of 24 juli. Een week later zijn de returns.

Update 20/5, 08.18 uur: PSV heeft nog vijf mogelijke tegenstanders in de tweede voorronde van de Champions League, waarvoor op 18 juni wordt geloot, meldt het Eindhovens Dagblad. Als Chelsea de Europa League wint, dan treft de ploeg van coach Mark van Bommel het Zwitserse FC Basel of het Griekse Olympiakos Piraeus. Mocht Arsenal aan het langste eind trekken in de finale, dan zijn het Oostenrijkse LASK Linz, Viktoria Plzen uit Tsjechië of het Istanbul Basaksehir van Eljero Elia de mogelijke tegenstanders.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws