'Oude man' Afellay terug in Eindhoven: PSV enorm dankbaar voor de kans

'Oude man' Afellay terug in Eindhoven: "PSV enorm dankbaar voor de kans"

Gepubliceerd: vrijdag 17 mei 2019 om 14:23vr 17-05-2019 om 14:23

Ibrahim Afellay loopt sinds enkele weken rond bij PSV. Aan de jeugdkant van De Herdgang werkt de clubloze oud-international aan de laatste fase in zijn revalidatie. Hij is PSV dankbaar voor de kans.

Afellay liet eerder dit jaar zijn contract ontbinden bij Stoke City en belde vervolgens naar PSV met de vraag of hij in Eindhoven aan zijn verdere herstel mocht werken. "Het voelt vertrouwd, maar het was even afwachten hoe het zou zijn", zegt Afellay bij PSV TV. "Eigenlijk is er niet zo heel veel veranderd."

"Ik zat in de laatste fase van mijn revalidatie toen ik klaar was met Stoke. Daarna is het snel gegaan. PSV heeft mij de mogelijkheid geboden om bij de jeugd aan mijn herstel te werken", vervolgt de middenvelder, die voor zijn terugkeer contact had met trainer Mark van Bommel en technisch manager John de Jong. "Ik ben er heel blij mee."

Het was volgens Afellay 'nooit de bedoeling' om aan de profkant te trainen. "Ik ben helemaal niet belangrijk. Bovendien zouden er dan allemaal verhalen aan vastgeplakt worden of zouden er dingen verwacht worden die helemaal niet aan de orde zijn. Ik wil mijn ding doen in alle rust. Ik ben PSV enorm dankbaar voor de kans."

Afellay vindt het niet gek om mee te trainen bij PSV O19. "Ik ben 33, een oude man", lacht hij. "Maar het is heel normaal om ertussen te staan. Ik ben een simpele jongen en doe gewoon mee met de jongens." Door blessures voetbalde hij al jaren nauwelijks. "Als het mooiste wat er is jou ontnomen wordt, dan is dat heel frustrerend."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws