Dilrosun baalt: 'Dat is heel erg frustrerend, trainer heeft het niet uitgelegd'

Dilrosun baalt: 'Dat is heel erg frustrerend, trainer heeft het niet uitgelegd'

Gepubliceerd: zaterdag 18 mei 2019 om 18:58za 18-05-2019 om 18:58

Laatste update: zaterdag 18 mei 2019 om 19:09za 18-05-2019 om 19:09

Voor Javairo Dilrosun eindigde het seizoen zaterdag in mineur. Niet alleen werd zijn Hertha BSC op een 1-5 nederlaag getrakteerd door Bayer Leverkusen in de Bundesliga, de twintigjarige Nederlander moest ook weer op de bank beginnen.

"Dat is heel erg frustrerend, omdat ik de laatste weken veel van de bank kom", zegt Dilrosun tegen FOX Sports. "Ik weet niet waarom de trainer mij op de bank zet, want in de trainingen gaat het goed. De trainer heeft het ook niet echt uitgelegd. Ik heb met de assistent gesproken, die zei dat ik mijn kans moet afwachten…"

Begrijpen doet Dilrosun zijn reserverol niet. "Wanneer ik erin kom doe ik het gewoon goed. Op de persconferentie zei de trainer dat ik nog niet klaar ben voor negentig minuten, maar ik train al een paar weken mee… Ik weet het niet", aldus de vleugelaanvaller. "In het begin ging alles heel goed, ik kwam bij het Nederlands elftal. Maar toen kwam die blessure tegen Duitsland en ging het bergafwaarts."

Voor Dilrosun lijkt de trainerswissel bij Hertha goed uit te pakken. Pal Dardai wordt opgevolgd door Ante Covic. "Dat denk ik wel. We krijgen nu de trainer van het tweede en met hem heb ik een heel goede band", stelt de oud-jeugdspeler van Manchester City en Ajax, die dit seizoen bleef steken op zeventien Bundesliga-optredens. Daarin was hij goed voor twee goals en drie assists.

Ondanks het teleurstellende einde, kijkt Dilrosun terug op een goed jaar. "Het is mijn eerste seizoen in het profvoetbal en heb meteen het Nederlands elftal mogen bereiken. Dit is pas het begin en ik hoop dat ik volgend seizoen weer basisspeler ben."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws