Amateurs vieren titel met kartonnen Rutjes: We gaan hem zeker missen

Amateurs vieren titel met kartonnen Rutjes: "We gaan hem zeker missen"

Gepubliceerd: dinsdag 21 mei 2019 om 08:10di 21-05-2019 om 08:10

Het was een opvallend gezicht tijdens de kampioenshuldiging van Groene Ster: de amateurclub uit Heerlen pakte zondag de titel in de Hoofdklasse B en vierde dat met een bordkartonnen versie van Nathan Rutjes. De gewezen cultheld van Sparta, MVV en Roda JC voetbalde dit seizoen bij Groene Ster, maar kon niet bij de kampioenswedstrijd tegen Alphense Boys zijn.

Rutjes moest passen vanwege werkzaamheden namens de KNVB, laat Groene Ster-trainer Maurice Verbunt weten aan De Limburger. "Dat vind ik voor hem heel jammer. Hij heeft altijd aangegeven dat hij bij Groene Ster gemerkt heeft hoe plezierig voetbal kan zijn", aldus de trainer. "Dan is hij er op het moment suprême niet bij, heel vervelend."

Eén van de spelers kwam het bord per toeval tegen in een tuincentrum, waar Rutjes reclame maakte onder de noemer 'Alles voor een mooie mat'. "De spelers wilden hem op de een of andere manier deel uit laten maken van het team", vertelt Verbunt. "Vervolgens heeft Nathan er zelf voor gezorgd dat we een exemplaar kregen."

Groene Ster kan volgend seizoen in de Derde Divisie niet meer over Rutjes beschikken. De oud-prof gaat als jeugdtrainer bij zijn ex-club Sparta aan de slag. "Nathan is belangrijk voor ons geweest. Op en naast het veld. We gaan hem zeker missen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws