Tomasson adviseert landgenoot Dolberg: 'Potentie van Kasper is enorm'

Tomasson adviseert landgenoot Dolberg: 'Potentie van Kasper is enorm'

25-05-2019 12:34
34

Kasper Dolberg kon dit seizoen geen potten breken bij Ajax, maar bondscoach Age Hareide houdt vertrouwen in de 21-jarige spits. Hij denkt dat Dolberg nog altijd enorm veel potentieel heeft.

Dolberg bleef dit seizoen steken op elf Eredivisie-treffers en werd in de pikorde bij Ajax voorbijgestreefd door Dusan Tadic en Klaas-Jan Huntelaar. "Hij heeft een ongelooflijk potentieel en is een heel groot talent", reageert Hareide in gesprek met Ekstrabladet. "Het komt er vanzelf uit. Hij heeft pech gehad met blessures, maar hij heeft al laten zien wat hij kan."

Hareide ziet het zeker niet somber in voor Dolberg in de Johan Cruijff Arena. "Hij begon in de halve finale van de Champions League tegen Tottenham Hotspur in de basis. Het is een teken van vertrouwen dat hij mocht spelen in zo'n belangrijke wedstrijd en de coach niet voor Huntelaar koos", aldus de keuzeheer, die Dolberg heeft opgeroepen voor de komende interlands met Denemarken.

Ook Jon Dahl Tomasson steekt Dolberg een hart onder de riem. "Wij geloven volledig in Kasper, hij heeft heel veel potentieel", zegt de assistent-bondscoach en voormalig aanvaller van Feyenoord. Hij adviseert de jonge spits om bij Ajax te blijven. "We moeten niet vergeten dat hij niet bij een kleine club zit. Maar de potentie van Kasper is duidelijk, die is enorm."

No Poll