VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: trainer

VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: trainer

30-05-2019 12:00 Laatste update: 09:48
65

Het reguliere Eredivisie-seizoen zit erop en dus is het hoog tijd om het VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar samen te stellen. De komende periode bepaal jij welke spelers tot de beste XI van de Eredivisie behoren. Ons sterrenteam heeft natuurlijk óók een trainer nodig. 

In totaal hebben we zeven coaches genomineerd. Nu is het jouw beurt om te stemmen in de poll. De trainer met het hoogste aantal stemmen krijgt de leiding over het VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar. Dit zijn op alfabetische volgorde de zeven genomineerden.

Dick Advocaat (FC Utrecht)
Z'n állerlaatste kunstje in Nederland eindigde dinsdagavond met tranen van vreugde. Na een rampstart in stadion Galgenwaard nam Advocaat het stokje over van Jean-Paul de Jong en zijn doel was direct duidelijk: FC Utrecht naar de play-offs voor Europees voetbal loodsen. Het ging met ups en downs, maar Advocaat slaagde in z'n missie.


Mark van Bommel (PSV)
Leek tijdens zijn debuutseizoen als trainer van PSV af te koersen op de landstitel. Na de winterstop werd een voorsprong op Ajax echter uit handen gegeven. Met liefst 83 punten en 98 doelpunten deed Van Bommel het natuurlijk uitstekend. 


John van den Brom (AZ)
In zijn laatste jaar in Alkmaar lukte het Van den Brom opnieuw om zijn elftal Europa in te loodsen. Achter Ajax, PSV en Feyenoord eindigde AZ op de vierde plek. Door een miserabele penaltyserie in Tilburg liep Van den Brom op een haar na de bekerfinale mis. Komend seizoen staat de coach aan het roer bij FC Utrecht. 


Adrie Koster (Willem II)
De aanstelling van Koster bij Willem II pakte uitstekend uit. De Tricolores speelden vaak leuk, aantrekkelijk voetbal, eindigden op de tiende plaats in de Eredivisie én reikten tot de finale van de TOTO KNVB Beker. Daarin bleek Ajax uiteindelijk een paar klassen beter. 


Dick Lukkien (FC Emmen)
Lukkien leverde een wereldprestatie door FC Emmen in de Eredivisie te houden. Bij aanvang van het seizoen gaf niemand een cent voor de overlevingskansen van de promovendus. Lukkien wist een hecht team te smeden en pakte met Emmen 38 punten, goed voor de veertiende plek op de ranglijst. 


Erik ten Hag (Ajax)
Onder leiding van Ten Hag kende Ajax een van de beste en meest spectaculaire jaren in de afgelopen decennia. Ajax veroverde de beker en werd na vier jaar zonder landstitel kampioen van Nederland. Indrukwekkend waren toch vooral de prestaties van de Amsterdammers in Europa. Een doelpunt in de 96e minuut versperde Ajax de weg naar de finale van de Champions League. Ten Hag heeft de club weer op de kaart gezet. 


Frank Wormuth (Heracles Almelo) 
Als grote onbekende kwam Wormuth afgelopen zomer naar Almelo. De Duitse coach liet zijn elftal in thuis- en uitduels lekker aanvallend spelen en dat leverde wekelijks spektakel op. Heracles eindigde op plek zeven; in de play-offs voor Europees voetbal bleek FC Utrecht te sterk. 

Wie is voor jou de beste trainer van dit seizoen? Stem hieronder op je favoriet!