De Graafschap verwacht telefoon van KNVB: 'Zag er prachtig uit, maar het mag niet'

De Graafschap verwacht telefoon van KNVB: 'Zag er prachtig uit, maar het mag niet'

29-05-2019 17:35 Laatste update: 17:36
74

De Graafschap wacht na degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie mogelijk nog een flinke tegenvaller. De Superboeren hangt een forse straf boven het hoofd wegens de sfeeractie voorafgaand aan het verloren play-offduel met Sparta.

Hoe indrukwekkend de actie ook was, volgens De Gelderlander kan het De Graafschap wel eens een flinke straf opleveren. De afgelopen jaren kreeg de club al twee keer een flinke geldboete voor het overtreden van de regels. Bovendien heeft De Graafschap nog een voorwaardelijke straf openstaan van een wedstrijd spelen zonder thuispubliek.

"Wij verwachten wel een schrijven of telefoontje vanuit de KNVB", erkent algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp tegenover De Gelderlander. Hij keurt de actie van de supporters af. "Ik mag het eigenlijk niet zeggen, maar het zag er prachtig uit. Het was een ondersteunende actie aan de ploeg. Maar het mag niet. Als club hebben wij op voorhand ook nadrukkelijk aangegeven dat het verboden was om vuurwerk af te steken."

Bij de sfeeractie werden onder meer tientallen Bengaalse fakkels afgestoken en dat is tegen de regels. Toch hoopt Ostendorp op coulance van de voetbalbond, omdat de actie niet vanuit de club werd gecoördineerd. Hij wijst daarvoor ook naar vuurwerkincidenten bij de laatste bekerfinales. "Die wedstrijden worden door de KNVB georganiseerd en zij hebben het ook niet kunnen voorkomen. Dat is ook bijna niet te doen."