Frans avontuur blijft beperkt tot één seizoen: Buffon verlaat Paris Saint-Germain

Frans avontuur blijft beperkt tot één seizoen: Buffon verlaat Paris Saint-Germain

Gepubliceerd: woensdag 5 juni 2019 om 17:34wo 05-06-2019 om 17:34

Paris Saint-Germain en Gianluigi Buffon gaan uit elkaar, meldt de Franse landskampioen woensdag via de officiële kanalen. De 41-jarige doelman tekende afgelopen zomer een éénjarig contract in Parijs, dat niet zal worden verlengd.

Of en waar Buffon zijn imposante carrière gaat vervolgen, is nog niet bekend. Buffon dankt zijn collega's voor het voorbije seizoen. "Ernest Hemingway zei ooit dat er twee plaatsen waren waar men gelukkig kan zijn: thuis en in Parijs. Vanaf vandaag geldt dit ook voor mij. Parijs zal voor mij altijd als thuis voelen. Allez Paris!", laat hij weten aan de clubsite van PSG.

Voorzitter Nasser Al-Khelaïfi is op zijn beurt lovend over de doelman. "Gianluigi had de moed om voor het eerst in zijn carrière buiten Italië te gaan voetballen. Hij heeft laten zien een ongekende professional te zijn. Wij zullen zijn warme persoonlijkheid missen. Volgend jaar is hij van harte welkom om samen met andere oud-voetballers de vijftigste verjaardag van onze club te vieren."

Buffon keerde Juventus afgelopen seizoen na zeventien (!) jaar de rug toe en wisselde in Parijs stuivertje met Alphonse Aréola. De 176-voudig Italiaans international kwam dit seizoen tot 25 officiële optredens, waarin hij even zoveel treffers moest incasseren.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws