'Ik spreek Veltman, Ziyech, Tete, Bazoer en Riedewald nog. Ik blijf Ajacied'

'Ik spreek Veltman, Ziyech, Tete, Bazoer en Riedewald nog. Ik blijf Ajacied'

Gepubliceerd: woensdag 19 juni 2019 om 16:30wo 19-06-2019 om 16:30

Anwar El Ghazi kijkt met gemengde gevoelens naar het afgelopen successeizoen van Ajax. De buitenspeler van Aston Villa kwam tijdens de jaargang 2016/2017 in botsing met trainer Peter Bosz en zag zich genoodzaakt om te vertrekken uit Amsterdam.

De tweevoudig Oranje-international zag als speler van Lille en later Aston Villa hoe Ajax internationaal tot grote hoogten steeg. "Ik dacht soms: daar had ik ook wel willen spelen. Als je ze ziet winnen in Madrid en Turijn", mijmert hij in gesprek met Voetbal International. El Ghazi was met zijn partner in Londen toen Ajax het opnam tegen Tottenham Hotspur. "We kwamen nog wat Ajax-fans tegen. We gingen niet naar de wedstrijd. De dag erna moest ik weer trainen. Ik ben professioneler dan die speler van Telstar, haha", doelt hij op de ontslagen Jordie van der Laan.

El Ghazi gunt zijn oude ploeggenoten echter het Europese succes. "Ik heb nog contact met jongens als Joël Veltman en Hakim Ziyech en heb een appgroep met Kenny Tete, Jaïro Riedewald en Riechedly Bazoer. Ik blijf Ajacied en heb genoten van het afgelopen seizoen." Ook zijn oude club Lille heeft een prima seizoen achter de rug: le LOSC eindigde als tweede in de Ligue 1 en speelt volgend jaar in de Champions League. "Waar ik vertrek, gaat het daarna beter", toont El Ghazi zijn gevoel voor zelfspot.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws