Twente 'interessante' optie voor clubs: 'Zulke druk vind je namelijk niet zomaar'

Twente 'interessante' optie voor clubs: 'Zulke druk vind je namelijk niet zomaar'

27-06-2019 21:23
88

FC Twente heeft na de promotie naar de Eredivisie vreemd genoeg minder te besteden dan vorig jaar in de Keuken Kampioen Divisie, stelt technisch directeur Ted van Leeuwen. De Tukkers zoeken het dan ook in transfervrije spelers én huurlingen.

Van Leeuwen vindt Twente een aantrekkelijke club om spelers aan te verhuren. "Dat wij in een vol stadion onder druk voetballen, is een trigger voor zowel clubs als spelers", zegt hij tegen Voetbal International. "Zulke druk vind je namelijk niet zomaar bij een hurende club en dat is voor de ontwikkeling van een speler en dus voor verhurende clubs interessant."

De Twente-directeur verwacht voorlopig desondanks nog geen leger aan huurlingen in Enschede. "Het is nog heel vroeg. Als ik nu in Zuid-Europa informeer naar spelers om te huren, zeggen ze dat ik later terug moet komen. Al die clubs moeten nog beginnen, trainers willen voetballers in de voorbereiding opnieuw beoordelen. Pas als dat gebeurd is, komen er spelers op de markt. Ik sta op dit moment voor veel dichte deuren."

Van Leeuwen hoopt zeker nog een half elftal aan te trekken. "Een specifiek aantal ga ik niet noemen, maar zeker een goede handvol." Twente versterkte zich tot dusver met de transfervrije Paul Verhaegh (VfL Wolfsburg) de Spaanse verdediger José Pleguezuelo (Arsenal) en de Belgisch-Albanese middenvelder Lindon Selahi (Standard Luik).