Napoli lost defensieve problemen op en winkelt voor veel geld bij concurrent Roma

Napoli lost defensieve problemen op en winkelt voor veel geld bij concurrent Roma

30-06-2019 23:19
15

Kostas Manolas is per direct speler van Napoli. De Griekse centrale verdediger komt over van AS Roma, waar hij vijf jaar onder contract stond. Manolas had een afkoopsom in zijn contract staan, die nu is gelicht door Napoli.

Roma heeft het vertrek van zijn stopper al bekend gemaakt op de officiële kanalen. Napoli had dringend een centrale verdediger nodig na het vertrek van Raul Albiol naar Villarreal. Met Manolas haalt de club van trainer Carlo Ancelotti de gewenste versterking binnen. Napoli legt 36 miljoen neer voor de Griek: de vastgelegde afkoopsom die in het contract van Manolas stond. Voor komend seizoen is het de bedoeling dat Manolas samen met Kalidou Koulibaly een sterk centraal duo moet gaan vormen bij Napoli.

De Griek maakte zichzelf haast onsterfelijk in Rome door een jaar geleden in de kwartfinale van de Champions League de 3-0 binnen te koppen tegen Barcelona. Mede door die goal gingen de Romeinen na een 4-1 nederlaag in Catalonië alsnog door naar de halve finale, waarin het verloor van Liverpool. Roma hoopt volgens Corriere dello Sport na de Afrika Cup tot overeenstemming te komen met Napoli-speler Amadou Diawara, die als vervanger van Manolas de omgekeerde weg kan bewandelen.