La Liga-preses spreekt zich uit tegen terugkeer Neymar: 'Zie het liever niet'

La Liga-preses spreekt zich uit tegen terugkeer Neymar: 'Zie het liever niet'

01-07-2019 17:58
57

La Liga-voorzitter Javier Tebas is bepaald géén voorstander van een terugkeer van Neymar op de Spaanse voetbalvelden. De laatste dagen wordt steeds meer gespeculeerd over een transfer van de Braziliaanse ster naar FC Barcelona.

Diario Sport schreef maandag dat Neymar in staking gaat om Paris Saint-Germain te dwingen hem te laten gaan. Tebas ziet het met lede ogen aan. "Ik heb liever niet dat Neymar naar La Liga komt, want hij is geen goed voorbeeld", zegt de preses tegen Onda Cero. "Hij kan een fantastische speler zijn, maar gedrag is ook belangrijk. Wij willen voor bepaalde waarden staan."

"We proberen altijd geweldige spelers naar La Liga te halen, maar in het geval van Neymar is zijn gedrag niet goed voor de competitie. Uiteindelijk praten de mensen toch over wat hij wel en niet heeft gedaan", aldus Tebas, die daarmee onder meer lijkt te verwijzen naar de verkrachtingszaak rond de 27-jarige aanvaller alsmede een akkefietje met de belastingdienst.

"Wij werken hard om de waarden van La Liga in stand te houden en willen ons imago niet zien veranderen", vertelt Tebas, die zich ook afvraagt hoe de Spaanse kampioen zich Neymar kan veroorloven. "Om aan de Financial Fair Play-regels te voldoen, moet Barcelona wel een andere speler verkopen."