'Riant salaris De Ligt bij Juve duwt totale salarisuitgaven richting 300 miljoen'

'Riant salaris De Ligt bij Juve duwt totale salarisuitgaven richting 300 miljoen'

03-07-2019 14:23 Laatste update: 16:05
74

De transfer van Matthijs de Ligt naar Juventus lijkt een kwestie van tijd. De Italiaanse media gaan al uit van de komst van de Nederlandse verdediger en rekenden uit dat met de komst van De Ligt de salariskosten van de Oude Dame de 300 miljoen euro aan tikken.

Volgens Tuttomercatoweb zijn de salarisuitgaven van de kampioen van Italië 'exponentieel gestegen' na de komst van Cristiano Ronaldo. Met de komst van De Ligt en de terugkeer van Gianluigi Buffon is Juve straks, zonder prestatiebonussen, bijna 300 miljoen euro (298,6 miljoen om precies te zijn) aan salarissen kwijt.

De explosieve stijging heeft onder meer te maken met enkele nieuwkomers. Adrien Rabiot en Aaron Ramsey werden transfervrij binnengehaald, maar zij strijken jaarlijks wel zo'n 14 miljoen euro bruto op. Gonzalo Higuain keert terug van zijn verhuurperiode aan Chelsea en komt voor 16 miljoen op de loonlijst, terwijl de van AS Roma overgekomen Luca Pellegrini straks 2,4 miljoen euro vangt. De terugkeer van Buffon is nog niet bevestigd, maar hij moet volgens Tuttomercatoweb rond de acht miljoen bruto gaan krijgen. 

Daarnaast hebben een aantal spelers een flinke salarisverhoging gekregen. Rodrigo Bentancur gaat van 900.000 naar 2,5 miljoen euro, Moise Kean komt uit op zo'n 4 miljoen per jaar. Alex Sandro heeft zijn contract verlengd tot 2023 tegen een salaris van vijf miljoen per seizoen, Daniele Rugani vangt 2,5 miljoen. 

En dan is daar nog De Ligt. De misschien wel grootste aankoop van deze zomer van de Oude Dame strijkt straks jaarlijks een slordige 24 miljoen euro op. Daarmee wordt De Ligt de op een na best betaalde speler van Juventus. De best betaalde speler blijft, uiteraard, Cristiano Ronaldo. Die staat in Turijn voor zestig miljoen euro bruto op de loonlijst. In Italië blijft van de brutosalarissen overigens ongeveer de helft over.  

Best betaalde spelers Juventus
1. Cristiano Ronaldo - 60 miljoen
2. Matthijs de Ligt - 24 miljoen
3. Gonzalo Higuain - 16 miljoen
4. Paulo Dybala, Miralem Pjanic, Adrien Rabiot, Aaron Ramsey - 14 miljoen
5. Douglas Costa - 12 miljoen