Update: Terugkeer van korte duur: Barça verhuurt linksback met optie tot koop

Update: Terugkeer van korte duur: Barça verhuurt linksback met optie tot koop

Gepubliceerd: vrijdag 19 juli 2019 om 10:15vr 19-07-2019 om 10:15

Marc Cucurella maakt per direct de overstap van Eibar naar FC Barcelona. Een transferclausule van 4 miljoen euro in het contract van de Spaanse back is per direct geactiveerd, meldt Barça via de officiële kanalen. 

De overstap van Cucurella naar Camp Nou is opmerkelijk te noemen. Afgelopen seizoen verhuurde Barcelona de vleugelverdediger aan Eibar en na afloop van 2018/19 besloot die club Cucurella definitief in te lijven, voor 2 miljoen euro. Bij die verkoop bedong Barça een terugkoopoptie. Nu al maakt de kampioen van Spanje dus gebruik van de mogelijkheid om hem terug te halen naar Catalonië.

Cucurella wordt bij Barcelona mogelijk de back-up van Jordi Alba. Trainer Ernesto Valverde was al een tijdje op zoek naar een concurrent voor de international. De kans bestaat óók dat Barça besluit om Cucurella met winst door te verkopen

Eerder op de dag schreven Spaanse media nog dat Junior Firpo (Real Betis), ook een linksback, voor een transfer naar de nieuwe club van Frenkie de Jong staat. 

Update 19-7, 10.12 uur: FC Barcelona heeft Marc Cucurella alweer verhuurd. De linksback speelt komend seizoen voor Getafe, maakt de Spaanse kampioen bekend. In de deal is een optie tot koop van zes miljoen opgenomen. Bovendien krijgen de Catalanen veertig procent bij een eventuele toekomstige transfer. De rol van Cucurella in Camp Nou lijkt daarmee definitief uitgespeeld.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws