Busquets blij met concurrentie De Jong: 'Weten wat hij bij Ajax heeft laten zien'

Busquets blij met concurrentie De Jong: 'Weten wat hij bij Ajax heeft laten zien'

26-07-2019 12:25 Laatste update: 13:13
86

FC Barcelona-middenvelder Sergio Busquets heeft zich lovend uitgelaten over concurrent Frenkie de Jong. De reserve-aanvoerder van de Catalanen stelt dat concurrentie alleen maar goed is.

"Hij is een geweldige speler", aldus Busquets tegenover Mundo Deportivo. In de Spaanse media wordt geschreven dat De Jong wel eens een geduchte concurrent van Busquets kan worden. "We weten wat hij vorig jaar bij Ajax heeft laten zien. Hij gaat het goed doen, als basisspeler of als invaller. Ik ben blij dat er concurrentie is, want uiteindelijk profiteren we daarvan."

Wedden

Meer odds

De 31-jarige Busquets sprak verder hoopvolle woorden over Ousmane Dembélé, van wie hij hoopt dat hij een beter derde seizoen draait. "Zijn start is positief. Uiteindelijk is het voor iedereen lastig om bij een nieuwe club te komen. Ik hoop dat het beter zal gaan, want hij heeft ons veel te geven en we verwachten veel van hem."

FC Barcelona is momenteel in Japan, waar het zondag een oefenwedstrijd speelt tegen Vissel Kobe, de club van Andrés Iniesta.