Ajax en PSV gelinkt aan verdediger: 'Niet de bedoeling om hem nu al te verkopen'

Ajax en PSV gelinkt aan verdediger: 'Niet de bedoeling om hem nu al te verkopen'

27-07-2019 11:06
47

Ajax en PSV werden eerder deze week in verband gebracht met Frederik Winther, een achttienjarige verdediger van Lyngby BK. Winther is nergens van op de hoogte en is ook niet geïnteresseerd in de geruchten.

"Ik focus me volledig op Lyngby", zegt hij tegen Tipsbladet. "Het is belangrijk om hier veel minuten te maken en heb hier ook nog een contract. Natuurlijk is het mijn droom om ooit naar het buitenland te gaan, maar ik zit pas net bij de A-ploeg, dus ik denk daar nu niet veel over na."

Lyngby-directeur Birger Jörgensen geeft duidelijk aan wat de plannen van de club met Winther zijn. "Het is niet de bedoeling om Winther nu al te verkopen, maar in het voetbal kun je niets uitsluiten. Hij zit in zijn laatste jaar van de middelbare school. Ik weet dat Frederik een wijze jongen is die zijn zaakjes op orde heeft."

Of Winther in staat is om de stap naar het buitenland te maken, zal duidelijk moeten worden. "Het is iets dat de tijd ons gaat leren", zegt Jörgensen. "Ik wil niet onnodig veel druk op Winther leggen. Ik denk dat het een erg goede speler is."

Winther speelde tot nu toe twaalf duels in het eerste voor Lyngby.