Schuurs krijgt rugnummer 2 bij Ajax: 'Dat is ook een signaal naar mij toe'

Schuurs krijgt rugnummer 2 bij Ajax: 'Dat is ook een signaal naar mij toe'

28-07-2019 23:49
136

Perr Schuurs ziet het als een signaal dat hij rugnummer 2 droeg in het duel met PSV om de Johan Cruijff Schaal. Helemaal definitief is de verdeling van de rugnummers nog niet. 

Schuurs begon veel wedstrijden tijdens de voorbereiding in de basis. Ook tegen PSV mocht hij starten. Dat heeft hij zelf afgedwongen, aldus de Limburger. "Ja, in principe wel. De trainer (Erik ten Hag, red.) maakt na de voorbereiding keuzes over de rugnummers en vandaar dat ik nummer 2 heb", vertelt Schuurs aan Ajax Life.

"Ik mocht bepalen of ik mijn oude rugnummer 27 wilde behouden, maar 2 is een heel mooi nummer om te dragen. Of de eerste elf nu dichterbij voelt? Het is een teken van vertrouwen van de trainer, dat bedoel ik maar. Als ik rugnummer 2 mag dragen, is dat ook een signaal naar mij toe."

Schuurs hoopt Matthijs de Ligt op te volgen bij Ajax. "Matthijs heeft me veel succes gewenst. Ik weet dat hij het mij gunt, dat heeft hij ook verteld. Mijn situatie is nu anders na deze voorbereiding en de wedstrijd van zaterdag."

Check hier het hele interview van Schuurs met Ajax Life