'Ziyech wil het allerhoogste, maar de topclubs zitten niet echt op hem te wachten'

'Ziyech wil het allerhoogste, maar de topclubs zitten niet echt op hem te wachten'

30-07-2019 06:54
196

Hakim Ziyech wordt al bijna twee seizoenen lang in verband gebracht met een toptransfer, maar viel zaterdag 'gewoon' weer in bij Ajax-PSV. FOX Sports-commentator Leo Driessen verwacht dan ook niet dat de linkspoot uit Dronten deze week nog gaat verkassen.

Sevilla had interesse in Ziyech, die na Ajax-PSV echter liet weten dat hij een verhuizing naar Andalusië niet zag als een stap vooruit. "Ziyech streeft naar het allerhoogste en dat is mooi. Hij wil alleen naar een absolute topclub. Maar het probleem is dat topclubs niet echt op hem zitten te wachten", stelt Driessen maandagavond bij NOS Sportforum op NPO Radio 1.

De commentator denkt dat dit vooral komt door wat hij heeft laten zien op zijn laatste twee eindtoernooien: Ziyech vertegenwoordigde Marokko in 2018 op het WK en afgelopen zomer op de Afrika Cup. Daar was hij 'soms wat ongelukkig', aldus Driessen: het WK-avontuur eindigde al na de groepsfase, in de Afrika Cup werd Marokko verrassend uitgeschakeld door Benin, nadat Ziyech een strafschop miste.

Ziyech en sommigen van zijn medespelers zullen alleen uit Amsterdam vertrekken wanneer Ajax het hoofdtoernooi van de Champions League niet haalt, verwacht Driessen. "Dan is het nog voor de sluiting van de transfermarkt en dan moet ik het nog zien..."